1. Ongedierte bestrijden
  2. Bijen bestrijden

Informatie over de bestrijding van bijen

Bijen bestrijden gaat anders dan bij ander "ongedierte". Albert Einstein onderkende het belang van bijen. Bijen vormen een essentiële schakel in de verspreiding van stuifmeelpollen en daarmee het plantenleven op aarde. Bijenpopulaties staan helaas onder druk.

Vooral wanneer het nest zich dicht bij uw huis bevind en u kinderen heeft is dat niet prettig. Probeer bijen niet zelf te bestrijden. Bijen zijn van nature ook niet gevaarlijk. Ze steken alleen wanneer ze bedreigd worden.

Wie toch last van een bijennest kan dit laten weghalen door een imker.  Door verplaatsing door een imker kunnen de nuttige dieren hun taak gewoon voortzetten en bent u van de overlast af.

U kunt vaak bij uw lokale gemeente informatie inwinnen over imkers. De kosten voor het bestrijden van bijen zijn gering.

Met een beetje mazzel houdt u er een lekkere pot honing aan over. Wie meer wilt weten over bijen kijkt op bij startpagina over bijen. Wie het nest wil laten verwijderen vraagt een offerte voor bijen verwijderen aan.