1. Ongedierte bestrijden
  2. Boktor bestrijden

Informatie over de bestrijding van de boktor

Een boktor is een relatief onbekend beestje maar kan grote schade aanrichten aan het houtwerk van uw woning. Boktorren (Cerambycidae) zijn een familie uit de orde kevers. De boktor zelf is trouwens niet zo schadelijk.

Een boktor gaat schade opleveren wanneer ze grote hoeveelheden eitjes in (dood) hout legt. De larven van de boktor die uit de eitjes komen voeden zich namelijk met hout. Een boktor lijkt hiermee op een houtworm.

De larven van de boktor kunnen ruim tien jaar in het hout blijven en van het hout eten. De boktor larven kunnen voor veel schade veroorzaken aan houten kozijnen, draagbalken en houten schuren. Soms kunt u de larven zelf horen eten.

Er zijn enorm veel soorten kevers en torren. Het vraagt een geoefend oog om te bepalen of u last heeft van boktorren. Wie wil weten of u last heeft van boktorren zal daarom een professioneel bestrijdingsbedrijf moeten inschakelen.

Een bestrijder van boktorren doodt de larven en zorgt tevens voor het netjes herstellen van het hout.

Op zoek naar een bedrijf voor het helpen de bestrijding van boktorren? Vraag dan boktor bestrijding offertes aan. Wij sturen uw aanvraag door maximaal 5 bedrijven bij u uit de regio.