1. Ongedierte bestrijden
  2. Ratten bestrijden

Informatie over de bestrijding van ratten.

Ratten moeten zo snel mogelijk bestreden worden. Ratten bestrijden is belangrijk omdat de dieren zowel schade aan de gezondheid en aan materialen kunnen veroorzaken. In de regel zijn het de bruine ratten die in de omgeving van mensen verkeren.

De bruine rat komt over de gehele wereld voor waar mensen wonen. Vooral wanneer de hygiene en de afvalverwerking van mensen te wensen overlaat grijpt de rat zijn kans. Zorg er dus ook weer voor dat uw huis schoon is, eten goed is opgeborgen en er geen kieren en gaten in de constructie van uw huis zit.

Indien ratten voldoende voedsel hebben planten ze zich snel voort. Eén rat in huis (of terrein) kan daarom al snel in een plaag resulteren. Zorg dat u bij het signaleren van een rat (via zicht, geluid of door het vinden van uitwerpselen) direct een bestrijdingsbedrijf inschakelt.

Ratten bestrijding vind plaats door gebruik te maken van vallen en gif. Een bestrijdingsbedrijf weet goed waar zij de vallen en het gif moeten uitzetten, zonder dat mens of andere dieren hier risico door lopen.

Een groot voordeel van het uitbesteden van ratten bestrijden is dat u de dode dieren niet hoeft af te voeren.

Op zoek naar een bedrijf voor het helpen de bestrijding van ratten? Vraag offertes aan voor ratten bestrijding. Wij sturen uw aanvraag door maximaal 5 bedrijven bij u uit de regio.